IT-oikeuden yhdistyksen vuoden 2016 ensimmäinen jäsentilaisuus, teemana Satelliitit ja avaruus

Avaruusbisnes on murroksessa. Yhdysvalloissa vuoden 2015 aikana tehtiin enemmän pääomasijoituksia avaruus-startuppeihin kuin sitä edeltävien 15 vuoden aikana yhteensä. Standardoiduista komponenteista koostuvat nanosatelliitit ovat laskeneet satelliittien valmistamisen kustannuksia sadoista miljoonista satoihin tuhansiin. Elon Muskin Space-X onnistui joulukuussa palauttamaan kiertoradalle laukaistun raketin ensimmäisen osan takaisin laukaisualustalle, saavuttaen näin merkittävän virstanpylvään tavoitteessaan laskea avaruuteen pääsemisen kustannuksia.

Jäsentilaisuus  aamupäivätilaisuutena keskiviikkona 23.3.2016 klo 9:15 alkaen Aalto-yliopiston tiloissa Otaniemessä osoitteessa Otakaari 5, Espoo.

Tiloissa sijaitsee myös Aallon satelliittilaboratorio, jossa on rakennettu ja testattu Suomen ensimmäiset satelliitit Aalto-1 ja Aalto-2. Tiloissa rakennetaan myös Suomen ensimmäistä kaupalliseen käyttöön tarkoitettua, ohjelmistoyhtiö Reaktorin Hello World -satelliittia.

Jäsentilaisuuden puhujina:

  • Jaan Praks Aalto-yliopiston apulaisprofessori, joka on koordinoinut Aalto-1 ja Aalto-2 hankkeita
  • Tuomas Tikka, tohtorikoulututtava, joka on ollut rakentamassa Aalto-1:tä ja Aalto-2:ta
  • Jenni Tapio Bird & Birdin avaruuslakipraktiikasta
Tämän artikkelin aihe on Yleinen. Aseta kirjanmerkki kestolinkki. Kirjoita kommentti tai jätä paluuviite: Paluuviitteen URL.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei koskaan julkaista. Pakolliset kentät merkitty tähdellä *

*
*

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>